tirsdag 7. april 2009

Det er helt sant, det med "vælving" av kuer! De ble hentet en av gangen og ført inn i en slags kasse hvor de ble bindt fast. Og så tippa hele kassa over på sida, og beina på kua ble holdt fast slik at en mann kunne utføre pedikyr ( og kanskje også manikyr på forbeina...) Jeg har aldri sett sånt før, men nå har vel ikke jeg flydd ned bondegårder rundt omkring heller. Eller kanskje dette er en vestlandsk ting?
Vel, nok om kupedikyr. I morra regner jeg med at vi kjører hjem til Larvik, vi ser an været litt. Det ser ut til at det er meldt bra vær i morra og dårlig vær på skjærtorsdag, så da gir det seg vel selv - bedre å kjøre over fjellet i fint vær. Og så tar vi jo turen for å se litt av Norge fra bakken da, ikke bare fra lufta. Erik tok med speilrefleksen, så jeg får prøve å få noen bilder underveis.
Forresten så må jeg bare si at her på Lindås fant jeg to Rododendronbusker i full blomst! Det er litt vel tidlig, vel? Men de sto nå der og kunne intet annet gjøre, så da så... Og det er faktisk grønnskjær på trærne.

søndag 5. april 2009

I dag har jeg sett noe festlig! Tvers over veien her er det en bondegård, og i dag har jeg oppdaget noe nytt... De "vælvær" kuer! Og så får kuene pedikyr...

torsdag 2. april 2009

Luksus!!! I morra kommer det vaskehjelp til meg! Det blir deilig å komme "hjem" til rein leilighet. Noen av de andre fikk vasket sine leiligheter i forrige uke, og de syntes det var sååå flott! Og nå er det min tur. Og dette skal skje annenhver uke framover. Vi jobber jo lange dager, så det å ta fram støvsuger etter en 11-12 timersdag er ikke så veldig morsomt. Men nå er det slutt, i hvert fall annenhver uke.
Ellers så skal Erik kjøre over fjellet på søndag, og vi skal hjemover igjen på onsdag eller torsdag. Vi tar det som det kommer, etter vær og vind, tenker jeg. Trenger ikke å stresse, det er fint.